onsdag 28. oktober 2009

Adventsbok

I dag har jeg bestilt Den store adventsboka.
Trur denne kan være koselig å sette seg ned med i dagen frem mot jul:)
Nedenfor bildet er Bokkildens beskrivelsen av boka.


Nydelig adventskalender
"Den store adventsboka" fungere som en adventskalender man kan ta frem år etter år. Det er en nyfigur hver dag. Julaften er hele julekrybben med Jesus, Maria, sauer, gjetere, vismenn og palmer komplett. Etter jul pakker vi den bare ned igjen, setter figurene tilbake på plass, og boken er klar for neste advent. Sidene og figurene er av tykk, solid kartong. Det er brukt nydelige farger, og julekrybben er veldig pen å se på. På hver side er det litt tekst som forteller juleevangeliet med få ord. Det er ikke så mye å lese, men man kan jo fortelle etterhvert selv. Man kan også leke med figurene bare man er litt forsiktig.

Mens Mari tok seg en formidagslur i dag lagde jeg og Jonas muffins som alle tre koste seg med til lunsj, litt frukt ble det også:)
Det ble kanskje ikke den mest næringsrike lunsjen, men syns det er greit å kose seg litt ekstra av og til:)

Nå skal jeg finne frem symaskinen og begynne på julestrømpene til tantebarna mine Rikke og Jakob:)

Med dette ønsker jeg alle enstrålende kveld:)tirsdag 27. oktober 2009

Spisestue og "oppussing" av blogg:)

Nå har jeg endelig fått redigert bloggen min litt.
Jeg har ønsket meg 3 kollonner siden jeg opprettet bloggen og i dag fikk jeg ordnet dette med hjelp fra Eva, Christina og Jorid.
Tusen takk jenter.
Jeg er kjempefornøyd:)

Ny Banner ble det også, men det tok sin tid å lage dette.
Jeg er ikke videre flink med bilderedigering og slikt,
så det ble MYE prøving og feiling i Adobe Photoshop før jeg til slutt kan si meg meget fornøyd:)

Må bare vise dere denne hekletkurven bestemor har laget.
I sin tid heklet hun mange slike og solgte dem.
Det er en god stund siden jeg stivet den,
men da jeg manglet blomster satte jeg den bort og glemte den.
Jeg kom tilfeldigvis over den i går og da måtte jeg bare ta den frem:)
Syns den er riktig så søt:)

I dag har mamma og pappa vært på besøk.
Det var koselig.
Jonas syns nok det var ekstra stas (siden det er så lange siden de har vært her),
og dro de stadig med seg for å vise ting eller leke med dem:)

For en tid tilbake kjøpte vi spisebord og 6 stoler på brukthandelen.
Jeg har lenge fulgt med på Finn.no etter den perfekte spisestuen,
uten å finne det jeg ønsket.
Ihvertfall ikke i nærheten her, så når mamma en dag ringte og så at hun og søster hadde sett et spisebord på brukthandelen,
dro jeg og mamma straks å så på dette. Jeg falt pladask:)
Vi har desverre ikke hatt tid eller plass til å male disse enda men håper å komme igang snart. De må ihverfall være ferdig til jul;)
Her er noen bilder før malekost og rull setter igang:)


Ønsker alle en strålende kveld.

søndag 25. oktober 2009

Utfordring

Helgen har godt veldig fort og aktivitetsnivået har vært minimalt. Mari har til nå vært vant til å komme over i vår seng iløpet av natten, dette tenkte vi at vi sku få avent henne med. Så de to siste nettene har vi hatt flere økter med henne for å få henne til å falle til ro på rommet sitt. Vi har nok enda noen netter igjen før hun godtar at det er slik....sukk...

Ellers har vi fått listet litt på kontoret og ryddet i rommet som skal bli kjellerstue. Dette har vært et rom som vi har bært alt rot vi ikke viste hvor vi skulle gjøre av. Det er også her jeg har malt møbler, noe som har vært veldig trangt. Nå når vi etterhvert skal begynne å male spisebord og stoler tenkte vi det var på tide å grave frem gulvet:)

I ettermiddag har vi vært i bursdag til Jakob (tantebarnet mitt). Han blir 4 år, tenk at tiden går så fort, syns ikke det er lenge siden han var liten baby. Mamma og pappa var også der, de har vært i Beirut i 2 uker så det var godt å se de igjen:)


Før jeg prøver meg på utfordringen jeg har fått av Prinsessen-og-skurken, vil jeg gratulere venneparret vårt Kine og Roger med nytt hus:) Vi gleder oss til å komme på besøk å se:)

Så til utfordringen:

3 ting jeg husker som igår
- Da jeg var på besøk hos min kjære mann for første gang
- Begge fødslene til mine elskede barn
- Bryllupet vårt

3 ting jeg missliker
- Ondskap
-Urettferdighet
- Mobbing

3 ting jeg liker godt
- Å være sammen med familien min
- Sy, brodere og male
- Spise godter;)

3 blogger jeg besøker daglig
- Mitt lille hvite hus
-Min lille lykke
- Huset på holmen
+ mange fler

3 sanger jeg hører på fortiden
Jeg hører lite på musikk for tiden, så det blir mest det som spilles på radioen når vi kjører bil.
Nå når julen nærmer jeg blir det nok litt julemusikk:)

3 Tvprogrammer jeg ser nå fortiden
- Hotell Cæsar (har fulgt med på dette siden det begynte så er desverre avhengig:))
- CSI
-71 grader nord

3 blogger jeg sender utfordringen videre til
- Mitt lille hvite hus
-Vigdis album
-Randi`s lille hobbyverdenfredag 23. oktober 2009

Ønskeliste Mari

Anitra sølvskje
***

 

Ønskeliste Jonas

Bankett sølvskje


***

tirsdag 20. oktober 2009

Julestrømpe til Jonas

I dag fikk jeg gjort ferdig julestrømpen til Jonas. Nå må jeg en tur på strikkedilla å kjøpe mer stoff så jeg kan begynne på min og Tom André sin. Gleder meg veldig til å fylle de med allslags gode ting. Det blir nok lite godter på Mari i år, men får se om jeg ikke finner noe annet hun kan ha glede av:)


Jeg er forreten begynt å tenke på adventskalender til ungene, eller ihvertfall til Jonas. Kom gjerne med forslag til gaver:) Jeg har foreløpig litt problemer med å finne 24 små ting, og enda verre er det å finne nok ønsker til jul og bursdag. Jonas blir 2 år 8. desember så det krever jo litt flere ønsker enn vanlig. Og så er jeg veldig der at jeg vil at han ikke skal få kombinert jul og bursdagsgave, ihvertfall ikke fra alle:)

Jeg var også en tur innom Jysk i dag for å kjøpe flere hånduker til å brodere på og der fant jeg disse søte heklethjertene. Måtte bare ha to slike. Det ble også noen små glassengler og glasshjerter med hjem:)


Nå skal jeg gå å lage sveler og en god kopp te til min kjære. Tom André sitter å leser til eksamen, så da må jeg vel servere litt godt og bite i. Trur han syns det er litt kjedelig å måtte ta eksamen nå når han er ferdig på skolen, men siden høgskolen i Narvik ikke hadde alle fagen som trengtes for å bli autorisert regnskapsfører må han ta to eksamener. Den ene tok han i vår og nå i november ska han ha siste i skatterett II. Så når vi kommer til september 2010 blir han autorisert og går betraktelig opp i lønn, og det sier vi ikke nei til:) hehe

Ha en strålende kveld:)


søndag 18. oktober 2009

I helgen har jeg endelig blitt litt bedre kjent men Janome'n, og sammen har vi fått laget ganske mye fint syns nå jeg.

Jeg startet med å gjøre ferdig vimpelen som jeg begynte på tidligere i uken, deretter fikk jeg begynt på to andre, disse mangler bare skråband:)
Syns det er veldig søtt med vimpler. Disse skal nok Jonas få på rommet sitt trur jeg.


Det ble selfølgelig også en del brodering på hånduker som skal gis bort i gaver.


Noen hjertet ble det også tid til.


Sist men ikke minst har jeg laget julestrømpe til Mari. Den ble jeg kjempefornøyd med, så i morgen begynner jeg nok å klippe til stoffet på Jonas sin:) Kameraet vårt er kjempedårlig så bildene blir desverre deretter. Klikker du på bildene blir de større og du kan lettere se stoffet jeg har brukt:)


Helt til slutt vil jeg informere om give away hos min kjære søster, Maria.

Ønsker alle en fantastisk kveld.fredag 16. oktober 2009

Falleferdig lekeplass

I formiddag var jeg og ungene på lekeplassen rett borti gatta. Det er kjekt med en lekaplass i nærheten , men syns det er synn når slike plasser står og forfaller.
Lekeapparatene var helt eller delvis ødelagt...

....og sikringsboksen som henger på en av lyktestolpene mangler deksel. Vet ikke om det er i orden, men dersom den er det er jo dette livsfarlig.


Denne silen sto oppreis, og dersom Jonas hadde begynt å klatre i den ville den rast sammen.
Jonas elsker å sile og ville selvfølgelig prøve denne, så da var det ingenting annet å gjøre enn å legge den på bakken. Jonas var storfornøyd, men jeg tenkte bare på hva som ville skjedd hvis han hadde vært alene der.


Jeg har selv falt ned fra et klatrestativ der tauet var så gammelt og morknet at det slet seg. Dette er ikke noe jeg ønsker ungene mine skal oppleve, så håper ødelagte lekeapparater blir fjernet eller fikset på alle lekeplassene. Vi er så heldige å ha to barnehager rett over veien for der vi bor, så mens ungene er små og ikke får bevege seg fritt er de enn så lenge trygg for disse farlige lekeapparatene.

***
Etter lunsj dro Jonas å hyttetur sammen med mor, far og tante. Det er nok artig for han å få all oppmerksomheten et par dager:)
Mens Jonas er borte skal jeg og Janome'n prøve å få noen timer sammen:) Jeg har ikke fått sydd så mye som jeg ville etter jeg kjøpte maskinen så har enda tusen ting jeg vil sy:)

***
I kveld har jeg vært på kino og sett Fame (den nye), jeg syns den var veldig bra tross den dårlige kritikken den har fått. I morgen skal jeg prøve å få Tom André med på se orginalversonen av Fame.


Ønsker alle en finfin helg:)onsdag 14. oktober 2009

Første natt aleina...

Nå er vi ferdig med rommet til Mari, så i natt skal hun ligge alene for første gang.
Trur kanskje det blir verst for meg.
Det blir litt rart å ikke ha henne på rommet vårt.
Er blitt godt vandt til at den lille prinsessa bare ligger en meter bortfor sengen vår.
Syns det har vært deilig å sovne til lyden av pusten hennes, og ikke minst kjenne den lille kroppen tett inntil meg når vi har sovnet under nattmåltidet:)

Her er noen bilder fra prinsesserommet:)

Er ikke helt fornøyd med pyntingen av hyllen, men det får duge så lenge.

Denne uroen ble kjøpte til Jonas når vi var i syden før han ble født. Han brykte den imidlertid ikke siden vi syns den hang iveien over sengen. Så da ble den malt og hengt i vinduet til Mari. Tenkte det passet fint å ha den der siden Brunhild (hesten på 4H gården) bruker strå rett over veien for rommet hennes:)

Syns denne sommerfuglen var kjempefin. Den og de to lilla under ble kjøpt på Løiten lys. Gardinene er kjøpt på IKEA (av min snille svigersøster) og sidebåndene er sydd og pyntet med rosa silkebånd.

På sengen har jeg limt en prinsessekorne

Her er et bedre bilde av de lilla sommerfuglene.

Lyskroner er kjøpt på Bohus og gir et kjempefint lys og skinn i rommet. Syns det er deilig å være i rommet, får på en måte ro i korppen av skinnet fra alle prismene.

Sengesettet som Trude har laget er bare helt nydelig. Hjertet som trude også har laget og prinsesseknaggen har jeg ikke fått opp enda, er litt usikker på hvor jeg vil ha de:)


I vår bestillte jeg dette sommerfugl teppet og bilderammen på bildet under fra Skovlycollection. Bamsen var en del av dåpsgaven fra Marianne og familien.


Vi er kjempefornøyd med rommet og håper lille prinsessa blir å trives her. Foreløpig har hun ikke fått noen oppbevaringsmøbler for leker. Har ikke helt bestemt meg for hvordan dette møbelet skal se ut. Noen forslag?

Ønsker alle en strålende kveld:)

tirsdag 13. oktober 2009

Diverse stoff

Av mamma fikk jeg for en stund siden masse stoffrester
og i dag fikk jeg endelig tid til å gå grundig igjennom de.
Her er noen av det jeg fant i esken.
Syns det er veldig kjekt med litt store stoffrester,
er mye man kan lage av et lite stykke tøy:)


Fant mye forskjellige blå stoffer så nå blir det vel litt vimpel produksjon:)
Jeg har lenge hatt lyst til å lage vimpler,
men tiden har ikke strekt til.
I morgen flytter Mari inn på rommet så da får jeg kanskje litt tid til overs.
Har også lyst å begynne med julegavene så vi får se hva som får høyest prioritet:)

Disse stoffene er faktisk dynetrekk som er kjøpte på ellos for flere måneder siden.
Jeg hadde lenge vært på utkikk etter litt nøyrale dynetrekk til Jonas (str 100x140), men fant bare de med MYE farger og motiver. Så da kjøpte jeg like godt større dynetrekk (140x200) på ellos og sydde selv:) Kom faktisk også billigere ut enn mange av de dynetrekkene jeg hadde sett på i butikkene her, og så har jeg jo mye igjen til andre ting:)


Helt til slutt må jeg ta med denne vinflasken som vi fikk av våre naboer etter å ha tatt vare på posten deres mens de var borte i høstferien. Er de ikke snill:)mandag 12. oktober 2009

Dørhåndtak

I helgen har vi bare slappet av og koset oss. På lørdag var vi en tur på 4H gården så Jonas fikk se på dyrene. Det er alltid stor stas:) Vi avsluttet dagen med taco og "sex and the city", eller det vil si vi ble aldri ferdig med filmen da min bedre halvdel sovnet:) Jeg har alltid vært kveldstrøtt, men i det siste har jeg flere ganger opplevd å ha en sovende mann i den andre sofaen:)

På søndag dro vi og besøkte Kine, Roger og Lukas på hytta i håkvikdalen.
Det var kjempekoselig.

Vi har også fått ordnet litt på rommet til Mari,
så nå er det heldigvis ikke så mye igjen.
Nå er jeg veldig klar for å begynne å dekorere,
har listing og akryl til langt opp i halsen.
Bilder kommer når rommet er helt ferdig:)

Vi har siden vi kjøpte huset hatt planer om å bytte dørhåndtakene i huset.
Jeg kunne tenke med noen slike i sølv og hvit. Har sett et par slike men de har hatt en stiv pris, så det ville blitt en formue å byttet på alle dørene. Hvis det er noen som vet om hvor jeg kan få kjøpt slike, mottas svar med stor takk:)


fredag 9. oktober 2009

I formiddag fikk jeg og ungene besøk av svigers og svigersøster. Ingrid har føstferie fra studiene i Trondheim og skal være hjemme litt over en uke:) Av tante fikk ungene disse flotte prins og prinsesse ullsettene fra JANUS. Er hun ikke snill?:)

Her er Mari klar til en liten formiddagslur. Hun bruker normalt å sove inne siden vi bare har en vogn (og en søskenvogn) og Jonas somregel bruker den, men i dag la jeg henne ut. Vet ikke om det var de nye ullklærne eller den friste luften, men hun sov mye lenge i dag:)

Jonas måtte selvfølgelig også prøve klærne fra tante:)


Svigers inviterte på lammelår i dag, det var nydelig.
Og ingenting er vel bedre enn å komme til dekket bord:)
Siden Tom André hadde tatt bilen, hyret jeg på ungene, satt de i søskenvognen og tok beinene fatt på vei mot Ankenes. Det var egentlig deilig å gå, men når vi rundet håkviksvingen var Jonas allerede lei. Så de siste 45 min ca ble det mye: "Mamma...ferdig" hehe.. mamma sin lille gutt var vist ferdig med å sitte i vognen:)

Nå er gullungene lagt.
Jeg har egentlig en million fornuftige ting jeg kunne gjort,
men arbeidsløsten er ikke å finne,
så da blir det nok avslapping og kosekveld:)

Ha en strålende kveld alle sammen!

torsdag 8. oktober 2009

Gullungan mine

Mari begynner så smått å få bedre ballanse,
nå er det veldig artig å holde seg med bare en hånd:)
Se så stolt hun er...


Syns det er så artig å få mulighet til å følge med på alle utviklingene ungene har.
Mari utforsker nye ting hver dag og blir kjempe stolt når hun får til nye ting.

Jonas er blitt en skikkelig "nei" gutt,
uansett hva vi spør om er svaret nei,
og svaret kommer ofte før vi er ferdig med spørsmålet:) hehe...
Han får også nye ord hele tiden så det blir lettere og lettere å forstå hva han prøver å si.


Er så uendelig takknemmelig for at jeg får oppleve å være mamma til to slike fantastiske unger. Ingenting i verden kan måles med den kjærligheten jeg føler for mine barn.
Elsker dem over alt på jord!