søndag 31. januar 2010

Gamle bilder pryder igjen veggen:)

Etter å ha bladd utallige ganger i boken "ljust og lantligt" har jeg blandt annet blitt innspirert av fremstillingen av gamle bilder. I bryllupsgave fikk vi en gammel parafinlampe (som er gjort elektrisk) av mine besteforeldre på morsiden. For dere som følger meg husker dere kanskje at jeg har skrevet om lampen i et tidligere innlegg.

Jeg er veldig glad i historier fra gamle tider og historier knyttet til bruksgjenstander. Så da vi fikk lampen måtte få tak i dens historie. Lampen var i sin tid bryllupsgave til mine tippoldeforeldre så da passet det fint å ha bilder av de hengende på veggen ved siden av spisebordet som lampen henger over.


Jeg hadde egentlig tenkt å bruke papirservietter ment for serveringsfat slik det er gjort i boken, men da jeg ikke klarte vente til jeg hadde fått kjøpt inn dette måtte jeg finne frem en liten blonde duk og rester etter en gamel blonde gardin. Er meget fornøyd med resultatet, spessielt det med blonde duken:)

(Bilde tatt av parafinlamen i jula)

I dag var det min tur til å sove lenge (helt til kl 9:)) Mens jeg tok morgenstellet varmet min kjøre rundstykker og laget egg og bacon. Deilig:) Vi hadde egentlig tenkt oss på sparketur i dag, men syns det er altfor kaldt til å gå ut med gullungene. Jeg fant istede frem symaskinen og broderte et par badehåndduker til ei venninne som hadde bursdag for ikke lenge siden. Etterpå dro vi på besøk og fikk levert gaven. Koselig:)


Ønsker alle en finfin søndagskveld!

torsdag 28. januar 2010

Og vinneren er.....


Så var det tid for å trekninge vinneren på give awayen min:)

Vinneren er....
Mailen med bloggen famkos
Send meg adressen din så får du pakken om noen dager.


TUSEN TAKK til alle som har deltatt:) Dette har vært kjempeartig og jeg har kommet over utrulig mange flotte blogger som jeg gleder meg til å følge videre:)

Jeg vil i tillegg gi en liten overraskelse til den av dere som har lagt igjen flest kommentarer her på bloggen min:)
Dette er ei veldig flott dame med en utrulig fin og inspirerende blogg (Lisje Astrid`s husblogg).
Jeg setter såååå stor pris på deg, bloggen din og alle de flotte kommentarene fra deg:)
Astrid send meg adressen din så kommer det en pakke også din vei:)

Ønsker alle en fortsatt fin kveld og god natt!


onsdag 27. januar 2010

Siste sjanse til å bli med på give awayen:)

I dag har jeg klippet håret til Jonas. Jeg har null erfaring med å klippe hår og har bare klippet Jonas 3 ganger før. Så det er ikke snakk om noen fasong klipp akkurat, her gjelder det bare å få håret kortere;) hehe...
Heldigvis sitter han rimelig i ro under friseringen, men nå skal det sies at han leker med vann mens jeg kilpper så det er rimelig vått over alt når vi er ferdig:)

Jeg syns hver gang at Jonas ser litt "rar" ut når jeg er ferdig med å klippe han. Jeg vet ikke om det er på grunn at at jeg virkelig ikke kan klippe eller bare at det er uvant?

Når den nye sveisen skulle dokumenteres var go'gutten lei av å sitte i ro så jeg måtte faktisk springe etter han med kameraet:) Men jeg syns det ble noen artige bilder:)


I morgen kveld trekker jeg vinneren av give awayen min så nå er det siste sjanse til å være med:)

Ønsker alle en fantastisk dag:)

mandag 25. januar 2010

LET IT ROCK!

I går kveld var vi på "Let i rock!" med Frode Alnæs, Paal Flaata, Kim Fairchild, Linda Tørklep og *El Cuero*.

Bildet er lånt fra www.letitrock.no

Vi ble på en og en halv time ledet gjennom "Rockens historie" og låter fra 50-, 60-, og 70-tallet.
Jeg er i utgangspunktet ikke noen stor "rocker", men slagere fra The Beatles, Elvis, The Rolling Stones, Bruce Springsteen osv er ikke til å unngå å like.
I tillegg til artistene opptrodde en lokat artist som Elvis. Artig Artig:)

Dersom turnebussen ikke er kommet til deg enda, anbefaler jeg at du tar deg en tur:)

***
Koselig at kleshengeren jeg har ordnet til å ha tørkerull på falt i smak:)

Kleshengeren var egentlig kjøpt inn til å ha babyklær på, men den var jo ALTFOR stor. Jeg prøvde å fjerne litt av den nederste strengen og bøyde kleshengeren så den ble mindre, men da ble den litt "slarkete" og ikke noe fin å ha klær på.

Jeg har lenge lurt på hva jeg skulle gjøre med tørkepapir på kjøkkenet. Til nå har tørkerullen stått i skapen, noe jeg egentlig syns er litt upraktisk. Jeg fant da ut at jeg skulle prøve å sette tørkerullen på hengeren og ble kjempefornøyd med det:)


Ønsker alle en fin kveld

lørdag 23. januar 2010

Hjemmelaget oppslagstavle

I dag har jeg laget meg en "oppslagstavle" til å ha på kjøkkenet. Jeg fant en bilderamme som vi ikke brukte, malte den hvit og byttet ut glasset med hønsenetting. Jeg er kjempe fornøyd og siden vi hadde maling og bilderamme fra før og slapp å betale for hønsenettingen på butikken, har det ikke kostet med noe:) Hva er vel bedre enn det:)


Et par bildet til fra kjøkkenet.


Nå er jeg og min kjære akkurat ferdig med sistestrøket på panelet i trappegangen, så nå gjennstår "bare" å sette opp en vegg, tapensere, male gulv, og lister. Gruer meg allerede til listene:(

I går ryddet jeg og ungene i klesskapet mitt, eller ungene rotet ut igjen klærne som jeg allerede hadde ryddet :) hehe...
På onsdag vare jeg hos en venninne og så på klær som hun ikke brukte lengre og fikk med meg 2 FULLE poser hjem:)) TUSEN TAKK Karina, du er en engel:)
Jeg fikk også rett før helgen en pose med klær fra min kjære søster, så TUSEN TAKK til deg og:) Jeg er nesten aldri i byen lengre og når jeg først er deg har jeg mer lyst til å se på interiør enn å prøve klær. Så dere skjønner nok at klesskapet mitt trengte SÅRT litt nytt tøy:)


Jeg har fått en sitatutfordring av Astrid med den fantastisk fine bloggen Lisje Astrid's husblogg. Denne bloggen anbefaler jeg dere å ta en titt på. Her er det MYYYE inspirasjon og hente:)

Jeg satt faktisk i går og leitet etter sitater på nett som jeg tenkte å bruke i bursdagshilsener til to tvillinger som jeg skal i 30 års dag til nå i februar. Så syns det er litt artig at jeg fikk denne utfordringen akkurat nå:)

Jeg fant et sitat som jeg likte veldig godt så det får bli mitt sitat i denne utfordringen.

The future belongs to those who believe in the beauty og their dreams
~Eleanor Roosevelt ~

Utfordringen sender jeg videre til Bella med den fine bloggen shabbycharm.


Helt til slutt vil jeg TAKKE alle dere som har meldt dere på give awayen min, både her på blogge og på mail. Nå er det ikke mange dager igjen. Blir spennende og så hvem som vinner:)


torsdag 21. januar 2010

Award og maleprosjekter

I dag tenker jeg bare å vise to av maleprosjektene jeg holder på med for tiden.

Uttrekksengen har vi fått av bestemoren til min kjære.
Sengen har svigerfaren min og hans søsken sovet i når de var små, og nå er det Jonas sin tur:) Syns det er så srtig med slike gamle ting som kan brukes på nytt eller komme til nytte via pynt:) Sengen skal selvfølgelig bli hvit.

Jeg holder også på å male en bokhylle. Den hadde jeg egentlig tenkt at Jonas skulle få ha leker i, men når jeg nå holder på å innrede kontoret ser jeg at jeg trenger noen høye møbler der også. SÅ planen er da å male den hvit (selfølgelig) og så lage et forheng som skal være forran alle eller de hyllene som skal skjule "rot".

(Dette bildet og bildet av sengen er tatt i det rommet som skal bli kjellerstue, nå brukes det tiloppbevaring og så maler jeg møblene her. Så derfor alt rotet:))

Vi har som jeg har nevnt i et tidligere innlegg begynt å pusse opp trappegangen ned til kjelleren. Å siden male og oppussingstimene i døgnet er begrenset og vi har flere prosjketer på gang tør jeg ikke anslå noe tidspunkt for "etterbilder" :) Jeg har ved flere prosjekter oppdaget at ting tar MYYYYYE lengre tid jeg jeg hadde trudd, håpet og ønsket. Så det beste jeg kan si, er at "etterbilder" kommer;)

På tirsdag fikk jeg en award fra Randi med bloggen randis lille hobbyverden. TUSEN TAKK nå ble jeg glad:) Da jeg har tatt utfordringen som følger med denne awarden blir jeg ikke å ta den nå.

Ønsker alle en fortsatt fin dag:)

tirsdag 19. januar 2010

Endelig litt utelek

I formiddag var jeg og ungene ute å lekte...ENDELIG... Når det har vært så kaldt og ungene i tillegg har vært syke en stund så har det blitt dårlig med utelek. Så det var veldig godt å komme seg litt ut i dag.


Det første Jonas så når han kom ut var rattkjelken, men siden det ikke er noe sne her (snufs) ble det drålig med aking:( Det neste Jonas så var bøtta og spaden, så da måtte vi på jakt etter litt sand å måkke i. Dette fant vi under verandaen:) hehe.. sanden i sandkassen var bunnfrosen.

Mari har nesten ikke hadd sko på seg, så hun syns det var veldig vanskelig å gå, men etter litt trening ble hun bedre:)


Nå ligger ungen og sover, min kjære er på kurs med jobben i dag og kommer først hjem like før ungene skal legge seg, så nå gjelder det å benytter anledningen til å slappe litt av:)

Ønsker alle som er innom mitt lykkelige hjem en riktig god dag:)

søndag 17. januar 2010

Kosehelg

Denne helgen har vi ikke gjort noe fornuftig arbeid i huset, vi har bare kost oss:)
På fredag var jeg på konsert sammen med noen venner. Det var KJEMPE koselig. Det er faktisk første gang på nesten 3 år at jeg virkelig har kunnet ta meg noen øl og kost meg uten å tenke på amming og å måtte stå tidlig opp netse dag. Det var deilig og velfortjent spør du meg;)


I går var det mannens tur ut på byen og jeg var hjemme med ungen og koste meg med en god film og taco. Jeg var også litt sliten så tok tidlig kveld;)

I dag har vi vært på middag hos svigers, og fulgt sviger søster til flyplassen og tatt farvel med henne. Tiden hun har vært hjemme har gått utrulig fort, kan nesten ikke tru at hun har vært hjemme 1 mnd. Nå gleder vi oss bare til hun kommer opp til påske:)

Himmelen var bare helt fantastisk fin i kveld:)

Nå skal jeg ned i kjelleren og se om jeg ikke kan finne noe maling eller syprosjekter å ta fatt på. mannen og svigerfar er begynt med oppussing av trappegangen:) Det skal bli godt og artig å ta fatt på dette prosjektet...gleder meg:) Bilder kommer etterhvert.

Ønsker alle en flott søndagskveld

fredag 15. januar 2010

Noe nytt:)

I går tok jeg meg en etterlengtet bytur. Handlelisten var laaang, men fikk desverre ikke tak i havparten:( snufs...

Men jeg fikk kjøpt en stettskål med klokke. Har sett på den leeeenge, og nå har jeg endelig fått den:)

Jeg fant også dette søte etasjefatet. Jeg har et sølvfarget fra før, men det er får stort til at det blir fint på kjøkkenet, så det får stå i stuen. Dette fatet fant jeg faktisk på Rema 1000:) Der fant jeg for ikke lenge siden også 3 søte små engler. Syns det er supert at jeg kan få tak i slike fine ting på matbutikken:)

Jeg har tenkt å lage (siden jeg ikke finne noe jeg liker) meg en oppslagstavle av noe slag som skal henge på kjøkkenet, til dette trenger jeg hønsenetting. Dette hadde jeg tenkt å kjøpe på felleskjøpet i byen, men på tur dit kom jeg på at de hadde lagt ned, så hvor skal jeg få tak i det da? Jeg får kanskje høre med pappa om han har noe liggede.

I dag er været helt fantastisk, og jeg har for første gang på lenge sett solen skinne på fjelltoppene. Nå går det virkelig mot lysere tider her i nord, og jeg gleder meg vilt til jeg kan kjenne solen varme i ansiktet. Jeg liker igrunn mørketiden veldig godt, men når solen har vært borte så lenge, er det utrulig deilig å se at den er på tur tilbake:)

Ønsker alle en riktig god helg:))

torsdag 14. januar 2010

AwardI går fikk jeg denne awarden fra Astrid. TUSEN TAKK!!! Jeg setter stor pris på deg, bloggen din og alle de koselige ordene du legger igjen her hos meg:)
<3 br="br">
1. Kopier awarden på bloggen din
2. Link til personen som gav deg den
3. Fortell 7 fakta om deg selv
4. Velg 7 andre logger som du sender den videre til
5. Link til disse bloggene
6. Legg igjen en kommentar på bloggene deres, så de får vite om awarden.

Utfordringen som fulgte med denne awarden var vanskeligere enn jeg hadde trudd, men jeg har nå kommet frem til følgende fakta om meg:

1. Jeg tar lett til tårene når jeg leser eller ser en frist film på TV.
2. Jeg kan ligge våken mange timer om kveldene og tenke på interiør og hva jeg vil kjøpe, male og lage.
3. Jeg hater edderkopper, og får frysniner hvis jeg går gjennom et spindelvev ute.
4. Det er først det siste året jeg har fått en slik stor interesse for interiør
5. Jeg har gått aktivt på langrenn og vært i norgestoppen.
6. Jeg HATER akryl. Når oppussingen er kommet så langt er hodet og kroppen innstilt på innreding og pynting.
7. Jeg ønsker meg et herskapshus på landet, med stor hage:)

Awarden gir jeg videre til:
1. http://aasesfantastiskeverden.blogspot.com/
2. http://hvitperle.blogspot.com/
3. http://mettesinlilleverden.blogspot.com/4. http://www.minlillelykke.com/
5. http://denhvitedrommen.blogspot.com/6. http://husetpaaholmen.blogspot.com/
7. http://hjemhoslinda.blogspot.com/

Ønsker alle en fin kveld

tirsdag 12. januar 2010

Mer fotoredigering

Takk for kommentarer og hjelp angående fotoredigering. Nå i kveld har jeg lastet ned Photoscape og har så vidt fått begynt å lekt meg. Er kjempe fornøys så langt....

....og det er jo bare såååå artig, og så tar det ikke så lang tid heller:)
Dette tror jeg nok blir brukt myyye;)
Tusen takk for et supert tips:)

Nå skal jeg se resten av CSI sammen med min kjære, før vi tar kveld.

mandag 11. januar 2010

Lek med bilderedigering

Jeg har lenge beundret dere bloggere over hvor flinke dere er til å pynte bildene og sette flere bilder fint sammen. Så nå måtte jeg prøve meg, men har nok mye igjen og lære ser jeg;) hehe.. Denne gangen prøvde jeg å ordne bildene i Picasa men fant ikke her alle de funkjsonene jeg var ute etter (eller kanskje jeg bare var dårlig å lete;)).

Kjolen som hang på rommet til Mari, måtte jeg ta ut i stuen, mens jeg venter på at jeg skal få kleshengere til knyteskjortene jeg brukte som liten:)

På Hånddukhyllen på kjøkkenet hender oppvaskbørsten jeg vant på give awayen hos Det lille ekstra. Syns den er så søt:) Grytekluten hun har heklet som jeg også vant, henger på den andre siden, ivente på en bedre plass :)

Jeg må si jeg er imponert over dere som ordner alle bildene dere legger ut på bloggen. Ser at mange har navnet sitt stående på alle bildene. Kjempe stilig, men hvis jeg skulle gjort det på den måten som jeg har gjort i dag ville jeg nok aldri blitt ferdig med blogginnlegget:)

Er det noen som har noen tips på bra redigeringeprogram? Hva bruker dere?

Øsker alle som er innom MittLykkeligeHjem en super dag:)

søndag 10. januar 2010

Trekk til sofa

Jeg er veldig missfornøyd med sofagruppen vår, og den passer virkelig ikke inn med resten av interiøret i stuen. Vi har svart sofa og mørkbrunt salongbord:(
Borden skal males, når jeg nå bare får tid til dette.
Sofaen er det verre med. Jeg har mest lyst til å kjøpe ny, men sofaen er nesten det eneste som er igjen av tingene til mannen så tør vel ikke helt foreslå det enda. (det skal sant sies at jeg har ikke så mye igjen av de tingene jeg hadde heller, vi har fornyet stortsett alt) Jeg får klage og smiske litt med han litt lengre trur jeg. Han har faktisk allerede sagt en gang at vi skal kjøpe ny sofa, men da jeg spurte om jeg kunne få det skriftlig, trakk han seg:) hehe... men han er ihvertfall på gli:)


Har vært på tur flere ganger å bestilt lyst trekk til sofaen, men det har aldri blitt noe av. Jeg er rett og slett for usikker på om trekket vil passe til sofaene våre. Trekkene kan umulig passe like bra på alle typer sofa, og jeg vil ikke ha noe som bare henger der og ser stygt ut.
Er det noen som har erfaring med kjøp av trekk til sofa, eller vet om en bra og ikke så altfor dyr plass hvor de selger slike fine trekk, som ikke henger og ser stygge ut;)

ØNSKER ALLE EN RIKTIG GOD SØNDAGSKVELD!

lørdag 9. januar 2010

Gamle bilder

Her en dag da jeg var inne på den nydelige og inspirerende bloggen til Astird tok jeg meg tid til å prøve ut en av linkene hun har lagt ut. Jeg liker gamle bilder veldig godt, syns de har et vakkert preg over seg, så tenkte jeg måtte prøve denne siden som gjør dette bare ved et tastetrykk.

Slik ble resultatet
FØR:

ETTER:

Jeg er bare sååå fornøyd:) blir nok å lage mange slike bilder:) Tusen takk for at du har delt denne siden med meg Astrid:)

Dersom dette er noe for deg finner du linken på bloggen til Astrid, eller i venstre kollonne her hos meg.

Nå skal jeg og min kjære prøve oss på å lage kyllingbollder. Vi fikk dette servert av svigersøster når vi var på middag hos svigers sist. Dette var bare NYDELIG:) Håper vi får det til, ellers må du nok utsette studiene Ingrid;)

fredag 8. januar 2010

Gullan er blitt syk:(

Etter vi var hos legen og på helsestasjone på kontroll med Mari på tirsdag har de søte små blitt syke:( Stakkars små gullan mine, syns så synn i de atte. De er heldigvis ikke så veldig syke, men de har til nå i sine korte liv ikke vært noe syk, så nå når de har mer enn en mild forkjølelse, føler mammaen at det er mye mer allvorlig enn det egentlig er.
Men slik er det vel å være mamma når englene blir syke:)

(Nissegutten var noe sløv på bildet, men det er nesten unumlig å få et bilde hvor de begge smiler og ser opplagte ut:) hehe... nissejenta manglet nisselue når bildet ble tatt så da måtte vi finne en annen rød lue)

Nå skal jeg og mannen kose oss med taco. Jeg bare ELSKER taco. Mens jeg gikk gravid med Mari klarte jeg ikke spise taco så nå etter fødselen har det blitt taco nesten hver helg, til mannens store fortvilelse. Trur han begynner bli litt lei, men jeg har fortsatt veldig mye å ta igjen;) hehe

Ønsker alle en riktig god kveld:)

tirsdag 5. januar 2010

Premien på give awayen min:)

Da var premien på give awayen min klar.

- Det blir en håndduk med broderiet som vist på bildet under. Hvilken fargen det blir på broderiet har jeg ikke bestemt meg for enda. Kom gjerne med forslag:)

- Kubelys med blonde og dekorhjerte

-White musk duft pose som enten kan henges slik den er eller skjules i en finere pose. Lukter kjempegodt:)

- Kanskje slenger jeg med en liten overraskelse også.

Håper premien faller i smak og at mange vil være med:)

Nå skal jeg sløve forran TV'n mens jeg venter på at min kjære skal komme hjem fra en treningsøkt:)

Ønsker alle en kjempe fin kveld:)

mandag 4. januar 2010

Planlegging av premie til give awayen min

I morgen skal Mari på 10 mnd kontroll så da blir det bytur på meg og ungene:) Da blir det leting etter premien til give awayen min og innkjøpe at nødvendig utstyr til den delen av premien jeg og janomen skal lage. Gleder meg:)

Dette bildet er fra julegaven til ett vennepar.

Skal prøve å få lagt ut bilde av premien på give awayen i morgen.

Ønsker alle en kriktig god kveld:)