lørdag 27. februar 2010

Mari Sofie 1 år!

Tenkte jeg ville dele en utrulig historie med dere.
1.mars 2009 kl 18.00 kjente jeg at nå var noe på tur til å skje. Vi ringte svigers som var på tur hjem fra hytten, og ba de om å komme hit å se til Jonas mens vi dro til sykehuset.
Når jeg gikk med Jonas dro vi tidlig opp på sykehuset og jeg ble skuffet over at jeg ikke var kommet lengre. Dette var jeg ikke interessert i denne gangen så hadde planer om å drøye det lengst mulig. Jeg fulgte derfor godt med på klokken og skrev opp tiden på riene og hvor hyppig de kom.
Kl. 18.32 var riene blitt sterkere og vi ringte min søster (Maria)for å høre om hun kunne komme å se til Jonas siden det enda ville være en stund til svigers kunne være her.
Mens jeg sto og skrev ned tidene, ble smertene så sterke at min kjære ringte etter ambulanse. Det ville de ikke sende og ba han bare tvinge meg i bilen, noe jeg ikke hadde mulighet til.
Kl. 18.38 ringte min kjære på nytt etter ambulanse og denne gangen gikk de med på å sende. Siden vi fortsatt ikke hadde fått barnevakt sprang min kjære over og hentet nabodamen (som jeg for øvrig ikke hadde hilst på). Mens han var borte kom Maria.
(Bilder fra april)
Jeg var nå kommet så langt at fødselen var i gang. Siden ambulansen ikke var kommet, ringte min kjære jordfaren som hadde fulgt oss hele svangerskapet, klokken var da 18.40. Han bor ikke langt fra oss og var heldigvis hjemme, så han kom springene opp og tok imot lille prinsessa som kom til verden kl kl 18.51.
Tusen takk kjære for at du tenkte på å ringe jordfaren og takk til deg søss som var lamme oss hele tiden:)
Som dere skjønner gikk det rimelig fort og hektisk for seg og før jondfaren kom var jeg rimelig redd og fortvilet.
Etter fødselen gikk vi ut i stuen og jordfar ordnet i stand til veiing fremfor peisen. Nå kom også svigers, og svigerbrod og stuen var pluttselig full av folk:) Jonas stakkars som først måtte se at moren hadde det vondt og så ble overlatt til en fremmed dame som tok han med på trille tur, var nå fornøyd og veldig trøtt.
Slik kom altså lille Mari Sofie til verden.
Gratulere så kjempemasse med dagen lille prinsessa vår!
VI E KJÆMPE GLA I DÆ

To flotte dager...

Den siste tiden har vi hatt fantastisk fint vær her, men det har vært kjempe kaldt så vi har ikke fått vært ute. I går var det bare 5 minus og vi fikk en etterlengtet utedag:)
Mari er enda litt ustø med sko på beina, spessielt hvis det er mye snø. Vi koste oss derfor mye på terassen.

I dag tok vi med oss pølse, sjokolade, kakao og marshmallows og dro i lysløypa på Ankenes. Her silte vi og koste oss:)

I morgen blir det husvask og kakebaking til bursdagsfeiringen på mandag.

Jeg vil takke alle dere gode som titter innom her hos meg:) Jeg setter utrulig stor pris på hver og en av dere<3 artig="artig" bloggingen="bloggingen" dere="dere" det="det" fine="fine" for="for" hadde="hadde" igjen="igjen" ikke="ikke" legger="legger" noe="noe" og="og" ordene="ordene" rt="rt" s="s" takk=")<br" tusen="tusen" v="v">

Ønsker alle en fortsatt fin helg!

tirsdag 23. februar 2010

I dag har det vært forferdielig kaldt her. Skal denne kulden aldri ta slutt?
Blir det ikke mildere nå må vi nok høre med pappa om han har mer ved til oss, for vedlaget minker drastisk.
Uten viser gradestokken 21 minus nå. Brrrr....

Når det er så kaldt ute er det deilig å kunne sitte inne i varmen med et mykt teppe over seg og en god kopp te:)

I formiddag flyttet jeg det lille bordet (mitt siste malsprosjekt) litt og noe av pynten ble også flyttet litt rundt:) Den gamle skuffen som tidligere sto på gulvet under bordet, fikk nå komme litt opp i høyden. Ja jeg vet...jeg har enda ikke fått gjort ferdig skuffen som skal være i bordet. Ting tar tid:)

Rosene jeg fikk sist søndag av mamma er fortsatt fine og pryder spisebordet.

Skapet som vi har fått av bestemoren til Tom André har også fått noe "ny" pynt. Syns "utskjæringen" på dørene er så fine. (har vist bilder av dette før, men pynten har ikke kommet så godt frem pga dårlig lys)

En kjole og tre knytebluser som jeg har brukt da jeg var liten henger til pynt i stuen.

Må bare legge ved et "støvsugerbilde" av gullene. Mari syns støvsugeren er kjempeartig og kommer springende hver gang hun ser den:) Det er spessielt artig å sitte oppå den når jeg støvsuger. Jonas her tidliger ikke likt støvsugeren noe serlig, men nå når lillesøster tørr så kan den jo ikke være farlig;)

Lille prinsessa mi


fredag 19. februar 2010

GOD HELG!!

I dag har jeg bakt børd og rundstykker, så nå er vi klar for helg. Syns det er så godt med hjemmelagde rundstykker, egg og laks eller bacon til frokost i helgene, så det har blitt mange slike helger i det siste:)

Vårrengjøringen går fremover. Nå er kjøkkenet og badet unnagjort, og jeg har fått gått gjennom alle klærne mine og ungene sine. Deilig med en slik rydding:)


Hadde det bare vært litt mildere så kunne jeg fått begynt på vinduene også. Nå når solen skinner inn ser man virkelig hvor skittne vinduene er:( I dag er der 12 minusgrager ute og der er vist meldt ned i 20 minus i helgen. Brrrrrrrr.... Hvis temperaturene fortsetter slik blir det nok enda en stund til jeg får brukt nalen.


Gleder meg så voldsomt til sneen er borte og det er blitt varmt (varmere), da skal jeg og ungene kose oss masse ute de siste månedene jeg er hjemme med dem. Huff kan ikke helt tru at jeg faktisk skal begynne å jobbe i august (hvis jeg får meg jobb da). Det har vært kjempe deilig å vært hjemme sammen med Jonas og Mari, og tiden har gått ufattelig fort. Kan ikke helt tru at de i oktober er 3 år siden jeg gikk ut i permisjon (var litt sykemeldt først).


Det første halve året til Jonas gikk vanvittig fort, da holdt jeg på med hovedoppgave på bachelorutdanningen min og hadde han med meg på skolen. Det gikk veldig fint, Jonas var klassens storsjarmør, og gikk på rungang i klasserommet:)

Det siste året har gått nesten enda fortere. Tenk det at om en ukes tid blir lille prinsessa 1 år. Da er ikke lille babyen min baby lengre:(

Ønsker alle en god helg!

torsdag 18. februar 2010

OL

Det blir bare et kort innlegg i dag ettersom jeg sitter klistret forran TV'n:) I disse OL tider blir nok bloggingen min litt redusert, men jeg skal prøve å titte innom så manga av dere som mulig :)

HEIA NORGE!!!!

tirsdag 16. februar 2010

Sol ute...sol inne...

I dag skinner solen for første gang inn i stuen. DEILIG!!! Dette har jeg ventet på lenge:)
Men HUFF så skittne vinduene er:( Her må jeg nok frem med vaskebøtta snart.

Jeg er kjempe glad i mørketiden, men nå når solen er tilbake og det nærmer seg påske, kan jeg ikke annet enn å glede meg til våren og lysere tider:)


I går begynte jeg vårrengjøringen, og kjøkkenet ble tatt under lupen:) jeg er ikke helt ferdig enda, men det er godt å komme i gang:)

mandag 15. februar 2010

Lengter etter vår..

Nå begynner jeg bli veldig klar for vår og litt hagearbeid. Men mens snøen enda ligger tung ute får jeg nøye meg med litt vårfølelse inne.


I formiddag var jeg og ungene ute og koste oss i snøen. Deilig at det ikke er så kaldt lenge så vi kan være lenge ute:)


lørdag 13. februar 2010

God Morsdag!!!!

Da var kjøkkengardinene jeg fikk av mamma kommet opp. Det hører også med kapper til gardinene men siden ungene sitter nærmeste vinduet og liker å se ut vil kappene bare bli i veien og tilgriset av mat. De får ligge i skapet ihvertfall i år, så kanskje det kan komme opp en gang senere:)


Nå har det ENDELIG kommet litt sne også til oss, så på onsdag ved det første onsdagsrenn i lysløypen på Ankenes. Dette måtte vi jo være med på, så pakket ungene , ski og akebrett i bilen:)
Jonas syns det var kjempe artig å gå på ski lamme meg og de andre ungene. Tidligere når han har hatt skiene på har han vært ferdig etter et par meter, men denne gangen var han riktig så flink. Han klarte vel og merke ikke gå hele løypen (500m), så jeg måtte jukse litt med å bære han. Da vi kom i mål storflirte han:) Og så var det tid for bolle og saft.
Svigers var også med i løypa og så på Jonas:)
Syns det er så deilig å se at ungene koser seg og har det artig.. det varmer godt i mamma hjertet:)

På torsdag hentet vi opp den gamle uttrekkssengen som endelig er blitt ferdig malt og Jonas fikk sin første natt i "storguttseng":)
Trur han syns det var stor stas å få denne sengen:)

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å sy en kjole til Mari, så da jeg og mamma bestilte stoff til et par stoler vi skal trekke om, ble det også mønster til en kjole:)
Blir spennende og se om jeg får det til.

På fredag var vi på besøk hos mamma og pappa og jeg benyttet anledningen til å se gjennom noen av alle stoffene som mamma har. Der fant jeg disse to stoffene som jeg lurer på om jeg skal bruke til kjolen? Det nederste stoffet er det et veldig svakt mønster på og grønnfargen går igjen i stoffet over.
I ettermiddag vi får besøk av mamma, pappa, farmor, søster og tanteungene, så skal vi feire morsdagen litt:)

Ønsker alle mødre en kjempe fin dag:)


torsdag 11. februar 2010

God Bloggvenn:)

I morgen skal vi på besøk til mamma og pappa. Min kjære skal på uteoppdrag hos en bedrift i Ballangen, så da blir jeg og ungene like godt med for å besøke mamma på fridagen hennes:)

(Bilder tatt av husene på gården hos mamma og pappa våren 2007)


Wiiiii, jeg har fått en ny award:) Denne søte awarden fikk jeg av Ingrid med bloggen Aunegårds lille krypinn. Tusen takk kjære Ingrid! Nå ble jeg kjempe glad:)


Denne flotte damen møtte jeg første gang i skisporet, og hun var en tøff konkurrent. Senere ble vi å gå på vidergående sammen, Nordnorsk skilinje i Nordreisa, og hun ble en av mine beste venner:) Desverre har vi mistet litt kontakten etter vi var ferdig på skolen, så nå å kunne følge henne og hennes kjære mann på bloggen hennes er jeg utrulig glad for. Dette er virkelig en kreativ dame så jeg gleder meg stort til å følge:)

Ønsker alle en fin kveld!

mandag 8. februar 2010

"Nytt" bord

I november fikk jeg et lite bord av mamma og pappa, som oldefaren min sannsynligvis har laget i sin tid. Siden mamma og pappa har hatt bordet stående ute (i gapahuken) var en del av malingen begynt å flasse av. Det ble med andre ord en del pussearbeid på meg. I helgen tok jeg meg endelig tid til å gjøre bordet ferdig


Håndtaket som var på skuffen var ødelagt så her må jeg ordne noe annet, så enn så lenge får bordet være uten skuff.


Jeg bare ELSKER slike gamle møbler og elsker hvert et hakk og sår som er i de:) At bordbena har forskjellig bøy, er bare søtt:)
Jeg drømmer meg tilbake i tid og tenker på hva bordet har vært brukt til og hvordan det har fått alle hakkene:) hehe.. noen syns nok jeg er rar som tenker slik om et bord, men jeg elsker gamle historier knyttet til familien.

(Slik så bordet ut før)

Etter jeg var en liten tur på loftet i dag fant jeg to esker som bestefar har laget. Disse måtte jeg jo bare ta ned så dermed ble det litt forandring i pyntingen jeg gjor i går:) Den andre esken er mye mindre og står på hyllen i gangen, den fikk jeg i julegave i 1993 mens den store var bursdagsgave i 1999.

Hyllen over sofanen har jeg også gjort om pyntingen på. Mye flytting av pynten disse dagene, men forhåpentligvis blir jeg fornøyd snart;) hehe


Tusen takk for alle de gode ordene fra dere! Jeg setter kjempestor pris på alle dere som er innom mitt lykkelige hjem, det er på grunn av dere at det er artig å blogge:)


Forandring fryder...

Å flytte rundt på pynt og ommøbelere er vel ganske vanlig i denne interiørverden. Så i dag var det min tur, ihvertfall på pynt fronten.


Stuen vår er litt vanskelig å ommøbelere i, siden sofa gruppen må stå der den står med tanke på tv'en som henger på veggen. Men vi er førnøyde med slik møblene står nå, så da er det jo uansett ingen grunn for ommøbelering:)


Jeg har lenge vært klar over at det er altfor lite pynt og ta av i dette huset. Og denne flyttingen av pynten som jeg har gjort i dag, har bare gjort det enda klarere at her må det HANDLES!!!;)

Ønsker alle en super fin uke!

lørdag 6. februar 2010

Ny hylle

I dag har jeg hengt opp en ny hylle i stuen, og jeg trur jeg brukte flere timer før jeg ble enig med meg selv om hvordan pynt som skulle brukes:) hehe...
Har vist glemt å tenne lysene før jeg knipset:(

Etter mye prøving og henting at pynt ellers rundt i huset ble hyllen seende slik ut.
Nå må jeg bare finne ny pynt de plassene jeg har stjelt fra:) hehe

Hyllen har jeg laget av noen hyllekonsoller jeg fant på Clas Ohlson og en hobbyplate som min kjære har sagd til for meg.


Etter å ha vært utallige ganger inne på Den franske landstil å drømt meg bort, har jeg hatt et sterkt ønske om en slik hylle i stuen:

I fjor vår hengte jeg opp en hylle som pappa har laget og har helt siden da hatt plan om å lage en knaggrekke å feste i hyllen. Men slik ble det ikke, istede ble kroker fra Clas Ohlson festet under hyllen.

Da jeg hengte opp lyktene jeg har kjøpt for lenge siden fant jeg ut at hyllen muligens er for liten for alle lyktene. Så hvordan hyllen blir stæsjet til slutt vet jeg ikke helt.
Her er et par av alternativene jeg prøvde ut i dag. Blir veldig glad for innspill om hvordan jeg kan pynte hyllen:)


Trur jeg må gå til innkjøp av noen annet som kan henge på hyllen, men siden min kjære har gitt meg kjøpestopp på interiør, må jeg se om jeg klarer lure det inn i huset uten at han merker det;)

Ønsker alle som er innom mitt lykkelige hjem en riktig god lørdagskveld!