mandag 29. mars 2010

2 års bryllups.dag og Jonas sin dåpsdag

I dag er det 2 år siden vi invterte til barndåp og overrasket med bryllup også:)
Det var en spennende tid før den store dagen og selv om familien påstår at de hadde en anelse, var overraskelsen stor:)
Kjempe artig!

Da gudstjenesten startet kom vi opp kirkegulvet i stedefor bak alteret. Vi hadde Jonas med oss og leverte han til familen mens vigselen var. Så var det klart for barnedåp:)

Etter gudstjensten var det tid for å snakke med den sjokkerte familien vår og ta noen bilder.


Bryllupsmiddagen spiste vi på gjestehuset jeg jobbet på, og vi fikk overrasket arbeidskollegene mine også:)


Etter middagen ble det dåpskaffe i kantinen på rådhuset.


Lille prinsen, i pappan sin litt for liten dåpslue:)


GRATULERE med dagen kjære og prinsen min Jonas! Elske dåkker♥♥

***

Ja dere, nå er det påske:) Min kjære jobber frem til onsdag så de første dagene er gandske normale her i huset.
Men gule tulipaner og litt påskegodt er ihvertfall på plass. Godteriene blir passet på av to små gullunger;) hihi

Fra lørdag til søndag var vi i Ballangen hos mamma og pappa.
Været var bare helt nydelig og vi koste oss masse ute. Jonas fikk kjøre scooter og traktor sammem med morfar, så han hadde det fantastisk:)

På påskeaften skal vi til svigers på hytta, det gleder vi oss masse til:)


Vil ønske alle en fantastisk fin PÅSKE!!!


tirsdag 23. mars 2010

Bytur

I går var jeg og ungene i byen sammen med min kjære søster, kjempe koselig:)
Der fant jeg to blomsterkrukker til 70 % avslag. Jeg har egentlig ikke behov for flere blomsterkrukker, men når man får to stk til 87,- må man jo bare kjøpe:)


Mamma strikker bunad til Mari som hun skal ha på 17.mai og da må hun jo ha svarte pensko, så dette var jeg på jakt etter i går. Syns det er helt vanvittig at sko til disse smårtollene koster over 300 kr. Jeg var så heldig å komme over et par sko på 70% salg og betalte bare 59 kr:)


På KID hadde de maaaange søte duker, så måtte bare kjøpe en:) Må nok tilbake å kjøpe noen av de andre også;) hihi

I dag kom lille prinsessa seg opp i sofaen uten noe å stå på.
SREKK OG GRU!!!
Hun var sååå stolt der hun satt:)

Ha en fin dag alle sammen:)

søndag 21. mars 2010

I det siste har det blitt litt lite blogging, så nå gleder meg til å titte innom hos dere.

I dag har jeg laget en oppsalgstavle som jeg skal ha på kontoret.


Jeg har også fått sydd nye gardiner til badet i disse bloggfrie dagene. For en stund siden fikk jeg noen gamle blondegardiner av mamma, men de passet ikke i noen av vinduene vi har:( Så da måtte jeg sy de litt om.
Vinduet vi har på badet syns jeg ar altfor stort, så når badet skal pusses opp skal dette byttes ut ed et mindre et.

Jonas er for tiden veldig interessert i bokstaver, og overalt hvor vi er og han ser bokstaver, peker han og sier hvem sin bokstav det er. Mamma sin flinke 2 åring:)
Først lærte han seg våre 4 boktaver og så ville han vite besteforeldrenes bokstaver.
Nå har jeg laget ark med bokstaver og bilder på ting som begynner på de forskjellige bokstavene. Dette henger på rommet hans og han er ivrig på å vise hvor bokstavene til de forskjellige tingene er:)
Som Jonas sier: "Der e mamma boksestav" :) ♥


Lilleprinsessa har endelig fått så langt hår at jeg får til å sette strikk i håret:)
Såååå søt ♥


I forbindelse med vinterfestuka ligger hurtigruten "Richard With" til kai i Narvik. Her har det vært underholdnig alle dagene i festuka.
I går var vi med hurtigruta på en liten tur inn til Skjomen, svigers og svigersøster var også med. Kjempe koselig:)

Jonas var bare så søt i rallarklærne:) På tur tilbake måtte lille rallar gutten ta en liten lur, og satt å koste seg på pappas fang:)


Ønsker alle en fin søndagskveld!


søndag 14. mars 2010

Vinterfestuka i Narvik

På lørdag begynte vinterfestuka i Narvik 2010. Dette er ei uke med myyye aktiviteter for store og små:)
Tenkte å dele historien bak vinterfest uka med dere.
Bilder og tekt er lånt fra vinterfestuka.no

Det begynte i 1956

Vinterfestukas historie er lang og mangfoldig. Den begynte med "Fransk festival" i 1956, og Vinterfestuka i Narvik er således en av de den eldste og mest tradisjonsrike festivalene i landet.

Vinterfestuka begynte i det små med en fransk festival. Året var 1956 og den andre verdenskrig hadde ikke vært så mange årene borte. Byen ble hvert år besøkt av et stort antall turister, og svært mange av dem franske fremmedlegionærer. De hadde deltatt i kampene om Narvik under krigen. De hadde vært her og vunnet. For Narvik ble det tyske rikets voldsomme krigsmakt beseiret for første gang. Det var en glorie rundt Narvik. I Paris fikk byen sin egen plass: "Place de Narvik".

I 1957 het det "Festival Narvik", men så begynte man å se bakover i byens korte men dramatiske historie. Forbi krigen. Tilbake til rallartiden. Til tiden med anleggsbyen innerst i Rombaksbotn og til oppbyggingen av det moderne Narvik rundt malmskipningsanlegget.
Til de hektiske årene rundt århundreskiftet da store mengder av svenske, finske og norske arbeidere under stort slit utførte det arbeidet som dyktige ingeniører hadde beregnet og konstruert på sine papirer: Ofotbanen. Jernbanen som i dag bringer jernmalm fra de svenske gruvene til LKAB rundt Kiruna ned til isfri havn i Narvik og for eksport til Europa og resten av verden. Dengang, - og i dag.

Og historien var rik på alt: På personer og personligheter. På sagn og legender. På dramatikk. Alt fortettet til noen hektiske klondykeår i en anleggshistorie i tiden rundt århundreskiftet. Og kulissene var like dramatiske som historien selv: Stupbratte glattskurte fjellsider rundt anleggsbyen i Rombaksbotn.

Det var litt av dette miliøet de ønsket å gjenskape en gang i året. Vinterfestuka var skapt.


Legenden om Svarta Bjørn®

Anna Rebecka Hofstad, kvinnen som senere ble kalt Svarta Bjørn, oppsøkte eventyret i Rombaksbotn for å søke jobb ved anlegget som bygde verdens første arktiske jernbane - mellom Kiruna og Narvik.

Livet på anlegget var strevsomt. Som 20 åring hadde Anna Rebecka ansvaret for brakka og arbeidslaget på opptil 15 mann. Hun kokte, vasket, bakte, skaffet brensel og vann - midt i ødemarka på det arktiske høyfjellet. I all slags vær og under vanskelige og primitive forhold. Svarta Bjørn arbeidet hardt, døde ung, og var en av mange kvinner som ga alt under anleggstiden til Ofotbanen.

”Anna – Norge” står det på et trekors på rallarkirkegården i Tornehamn, noen få kilometer over på svensk side av grensen. Legenden forteller at Svarta Bjørn er gravlagt der.

Det finnes mye nedskrevet og mange legender om anleggskokka. I årene etter anlegget var det mange Rallare som ga sin historie av "mitt møte med Svarta Bjørn" til aviser og blader. En av historiene sier at en same ga henne navnet ”Svarta Bjørn” på grunn av hennes styrke, hennes sorte hår og mørke øyne.

Kanskje er noe av årsaken til at hun er blitt en legende det at hun i virkeligheten var en uhyre sammensatt kvinne. Ung og med sterk personlighet og integritet, som har i seg elementer fra alle legendene; Både helgen og skjøge, både from og vill – hun kunne vært rallarnes mor, hjelper og svært nære venn. For noe må det åpenbart ha vært som gjorde henne til en legende allerede i levende live.

Vinterfestuka i Narvik har tatt godt vare på historien om henne, som et symbol på kvinnene som arbeidet langs Ofotbaneanlegget. Hvert år siden 1959 har en ung kvinne blitt utnevnt til å bære tittelen ”Svarta Bjørn”.

Ny PC og "ABBA" konsert

Etter at jeg har kranglet lenge med min gamle bærbare har jeg nå fått meg ny:) Trur det var en kontakt feil mellom skjermen og maskinen på den gamle, jeg mått ihvertfall sitte å holde skjermen i en spesiell stilling for å kunne se noe på skjermen. Kjempe irriterende, og tungt i lengden. Jeg er kjempe fornøyd så langt men min nye lille HVITE maskin:)


På fradag dro Jonas på hyttetur sammen med mor og far (svigers). Han syns det er kjempe artig å være på hytta og hver gang vi skal på besøk til svigers sier Jonas "mo, fa, hytte". Hehe...
Jeg syns det er litt trist når Jonas dra, og selv om det er litt godt å bare ha en unge å tenke på savner jeg han veldig.


Når min kjære kom hjem fra jobb, bestemte vi oss rett og slett for å sette oss i bilen å kjøre til hytta vi også:) Deilig å kunne gjøre noe impulsivt av og til:)
Vi koste oss masse på hytta fredagskvelden og lørdagen til vi kjøret hjem utpå ettermiddagen. Jonas ble igjen på hytta.

I går kveld var jeg, mamma og søss på "ABBA" konsert, det var kjempeartig:)

"Abba med damer - er en konsert hvor 90 damer tar deg med tilbake til 70 tallet og discoens glanstid. Abbaperlene serveres på rekke og rad."


I dag koser vi oss bare med lille prinsessa<3


Påskeliljene blomstrer og gir oss et lite håp om vår:)

Jeg og Jonas har plantet karsefrø.

Ønsker alle en fin avsluttning på helgen og en god kommende uke!

onsdag 10. mars 2010

Award

Jeg har fått denne fine awarden fra Jeanette med den flotte bloggen bomull. Denne bloggen er virkelig verdt et besøk:)
TUSEN TAKK!!

Med awarden følger følgende oppskrift:

The sunshine blog award i awarded to bloggers whose positivety and creativity. Inspire other in the blogworld. The rules for accepting the award are:

1.Put the logo on your blog or whitin your post
2.Pass the award to 12 bloggers
3.Link the nominees whitin your post
4.Let them know they recieved this award by commenting their blogs
5.Share the love and link to the person from who you recieved the award from.

Jeg vil gi awarden videre til:
Mor og datter
Lottas himmelrom
Lille persille
Det lille ekstra
Lisje Astrid`s husblogg
Lyse drømmer
Minkas rede
Englehvitt
Shabby Charm
Hjem hos Linda
Heidi`s hvite perle
Ruths datter

Ønsker alle en fin kveld:)

mandag 8. mars 2010

Jeg vant....

Jeg ble den heldige vinneren av give awayen til Heidi med den flotte bloggen Heidi's hvite perle:)

Jippi!!!!

Dette er det jeg vant:)

Et kjøkkenhåndkle med brodert hvetebolle-oppskrift, mango-te og et søtt hjerte :)

Gleder meg stort til pakken kommer i posten:)

Tusen takk Heidi!

lørdag 6. mars 2010

vårfølelse og pyntede egg

I dag fikk jeg skikkelig vårfølelse. Vann fra taket dryppet ned i takrennen og snøen på terrassen tinte og lagde våte flekker:) DEILIG!!!
Det har vært overskyet i dag men et par plussgrader så det var nydelig å være ute. Jeg fikk skikkelig lyst til å sette igang med hage arbeidet, så nå må snøen bare tine fort;)

Som så mange andre her i bloggverden har også jeg pyntet egg.

Jonas pyntet også et så nå venter han bare på at det skal fylles med godt:)

Påskeliljer er kjøpt inn og pynter opp i stuen:)

Tidligere i uken ble det en liten bytur og da fikk denne H'en bli med hjem.


Ønsker alle dere gode damer der ute i blogglandia en flott helg:)

tirsdag 2. mars 2010

Prinsessekake...

I går hadde vi en kjempekoselig bursdagsfeiring sammen med familie og Mari sine guforeldre.

Etter å ha sett MYE i produktkatalogen til Cacas de siste dagen fikk jeg lyst til å prøve meg på en skikkelig prinsessekake:)
Resultatet ble slik:

Kroppen har jeg laget av en vanlig sjokoladeskuffkake, og bare skjært den til og hatt glasur mellom lagene. Kjolen er laget etter en oppskrift jeg fant i produktkatalogen til cacas, marsmallowfondant trur jeg den het.

Jeg lagde også en marsipankake, der skulle lokket selvfølgelig vært hvit men det blie istede marsipanlokk fra rema.

Her smaker lille prinsessa på kaken i finstasen:)

Mari fikk mange flotte gaver:

Fra mormor og morfar fikk hun blandt annet en kjole som mamma har sydd:)


Fra mor og far var det New born baby dukke, og to strikket sett som svigermor har strikket:)


I et tidliger innlegg viste jeg dere det nydelige sengesettet vi bestilte hos Trude til dåpen til Mari. Når dette kom i posten var det med et tøystykke med samme broderi som hun hadde sydd på pytetrekket og sengesettet. Jeg har lenge lurt på hva jeg skulle bruke dette til.

(sengesettet fra trude:) )

Så kom jeg på den geniale idéen (syns nå jeg da;)) om å sy samme sengesett til dukkesengen.
Så da var det bare å bestille stoff fra stoff og stil og sette igang:) Lillepia fikk da dette, dukkeseng og et sengeteppe fra oss.

Go'jenta vår =)

Tusen takk for alle gratulasjonene og fine ord:)