mandag 31. mai 2010

Skap før - etter og vinner på give away


Vitrineskapet som vi hadde i stuen før, har lille prinsessa fått som klesskap på rommet sitt.

Slik så skapet ut FØR:

(Bildet er lånt fra jysk)

Jeg ville ikke ha i rillene på skapdørene og på siden så disse ble sparklet igjen før det ble flere lag med maling. Den øverste hyllen ble byttet ut med en garderobestang så jeg får hengt opp kjoler og skjørt. Sokker, strømpepukser, hårpynt, og pensko har fått hver sin eske, så blir det litt mindre rot:)

På innsiden av glassene har jeg stiftet et beige stoff og pyntet med blonde.
Knottene kjøpte jeg i Mandal når jeg og mamma var sørpå.

***

I går slappet vi bare av og koste oss. Mannen var en tur ute og vasket resten av huset utvendig, så nå er det snart klart for maling:)

Etter lille prinsessa hadde fått en liten lur dro vi på besøk til et vennepar, kjempekoselig:)

Ettermiddagen tilbrakte vi hjemme sammen med min søster, kjæresten hennes og ungene. Mannan stekte sveler som vi hadde til kveldsmat, og Jonas hjelpte meg å dekke bordet:)


***

I dag er det et år siden prinsessa ble døpt. GRATULERE sa masse med dåpsdagen lille snuppa! Vi er kjempe glad i deg alle sammen♥


***
Så var det tid for å trekke vinneren på give awayen min.
Premine blir denne fine lykten fra skeidar.Og vinneren er....

....Susanne som deltok på mail.
GRATULERE!

Send meg adressen din så kommer pakken i posten:)

Ønsker alle en fin uke!

lørdag 29. mai 2010

Tivoli og litt mer


Når jeg var hos betsemor og bestefar hadde de en kjempefin bok om planter og hagestell: "Håndbok i plante- og hagestell" Forlaget Det Beste.
Denne VIL jeg ha, men finner den ingen plass. Noen som vet hvor og om det går å få tak i denne? Kanskje noen har en stående bortjemt i et skap og har lyst å selge den? ;)


***

I går var vi på tivoli og Jonas storkoste seg. Først når vi kom gikk vi en runde og så på hvilke karuseller som var der. Jonas var veldig interessert i "spykoppene" og trakk meg i armen flere ganger og sa: "Josa prøve den, mamma."
Ååååå så god den lille gutten min er:)

Det ble dårlig med spykopper på gogutten, men "hoppeslottet" og to andre karuseller ble prøvd ut. Trur gogutten syns det var litt skummelt å sette utfor silen i hoppeslottet, så det var bra han hadde søskenbarnet Rikke å sile sammen med. Det vises ikke så godt på dette lille bildet (klikker du på det blir det litt større), men det ser ut som det kiler godt i magen til Jonas:)

Dragen ble også prøvd ut:)

Og sist men ikke minst ble det bilkjøring:) Dette var kjempegøy og det var en liten gutt som gjorde motstand når kjøreturen var over:) hehe...

Jeg syns det var kjempegøy å se at Jonas hadde det så artig, ingenting er jo badre enn å se et STORT smil i det lille ansiktet og høre rullende latter:)

Lille prinsessa fikk ikke prøvd noen karuseller denne gangen. Vet ikke hvilken aldersgrense det er på slike karuseller, men lille pia er så aktiv og har ikke ro i baken så trur hun ville reist seg opp å prøvd å katre i karusellene.

***

Min kjære søster har tatt opp bloggingen igjen etter en lengre stille periode. Hun har endret bloggadresse, så for dere som fulgte henne tidligere eller ande som ønsker å ta en titt kan finne henne her.
Hun har stor interesse for interiør så her kan du finne mye inspirasjon:) hun har nå en give away så det er bare å slenge seg med:) Bildet under er linket til konkurransen.


Ønsker alle en fin lørdagskveld!

onsdag 26. mai 2010

Bursdagsgavene mine:)


Tenker å vise dere noen bilder fra stuene i dag og mine bursdagsgaver som jeg er VELDIG fornøyd med:)
Denne hyllen kjøpte jeg i dag for bursdagsgave penger jeg frikk av svigers. Hyllen er pyntet med noe bruktfunn (vasen på toppen og sølvplett skålen), bildet i nederste hylle var bursdagskort fra min kjære søster, syns det var så søtt så det får stå fremme:)


Fra mine kjære fikk jeg fuglebur, lyslykt, serviettholder og klær:)


Rosene er fra et vennepar, samt penger som jeg kjøpte meg dette søte fatet med nettingklokke for:)

(Ååå som jeg gleder meg til å få byttet ut denne svarte sofaen, den passer virkelig ikke inn her lengre, men må jo si at jeg syns det er veldig praktisk med skinnsofa og små klissete barnehender:) )

Jeg og mamma bestilte noen vare fra Jotex for en tid tilbake og deriblandt bursdagsgaven min. Så denne klokken og to engler har fått sine plasser for en god stund siden:) Jeg får også et hekletpledd fra de men det er ikke kommet enda.

TUSEN TAKK alle sammen for de nydelige gavene jeg har fått, jeg er bare SÅÅÅÅÅÅ fornøyd. Om et halvt års tid inviterer jeg til kake på nytt og feirer at jeg er blitt 26 og et halvt år;)

Ønsker alle en fin onsdagskveld, nå er det snart helg igjen:)))))

søndag 23. mai 2010

Her er det bare regn og dårlig vær for tiden, så det frister lite å holde på ute.
i går etter ungene var lagt seg gikk jeg og min kjære ned i kjelleren og tok en skikkelig opprydding i det som skal bli kjellerstue. Det er utrolig hvor fort ting hoper seg opp. Dette er et rom som, ødelagte leker, forsmåe klær, malingsprosjekter og annen rot blir "lagret", så det var deilig å få ryddet litt:) Men det tar nok ikke lenge før vi må ha en ny opprydding her igjen...hihi... gleder meg til vi er ferdig med kjellerstuen så slipper vi alt dette rotet (her ihvertfall) ;)

Siden det blir lite hagearbeid har jeg malt noe av den gamle pynten min. Lysestakene på kjøkkenbordet har blitt hvite og fått litt blondepynt:)
Sølvskålen er et bruktfunn jeg fant på fredag.


Denne skålen/blomsterkrukken har også vært under malekosten en tur.


Jeg hadde en kjempefin bursdag på fredag og fikk kjempemasse fint:) Liker bursdager jeg, bare synn det er et helt år mellom dem. Kanskje jeg må begynne å feire halvårsdagene også;) Bilder av det fine jeg har fått kommer etterhvert.

(Et norgesglass har også fått ny funksjon i disse regnværedagene. Jeg bare elsker disse norgesklassene, syns det er så lekkre og anvendelige til det meste:) )

I ettermiddag skal vi dra å se på ei camingvogn. Jeg er vant med campingvogn fra jeg var mindre og syns det er kjempekoselig:)

Vil minne om give awayen min. Ønsker du å være med på denne finner du link oppe i høyre hjørne på bloggen min.

Ønsker alle en fin 1. pinsedag!

torsdag 20. mai 2010

En liten give away..

Da var huset ferdig vasket og vi er klare for langhelg.
Planene for helga er ikke helt klare enda, mulig drar vi for å se på en campingvogn vi kanskje skal kjøpe:)

Telleren min har passert utolige 15 000 og jeg fyller 26 år i morgen, så da tenkte jeg det passet bra med en liten give away.


Det eneste du trenger gjøre er å legge igjen en kommentar på dette innlegget. Ønsker du å linke eller følge meg må du gjerne gjøre det, men det gir ingen ekstra lodd.
Har du ikke blogg kan du sende meg en mail (mailadressen står til høyre på siden min)
Trekningen er 31.mai.

Gaven har jeg ikke kjøpt enda, men trur nok jeg skal finne noe som faller i smak:)

Håper mange vil være med:)
Lykke til!

tirsdag 18. mai 2010

Rekkverket på terassen begynner å ta form:)

Ja da var 17.mai over for denne gangen. Håper alle har hatt en flott feiring:) Vi hadde en fin og rolig feiring med en bytur på formiddagen for å se på barnetoget, etterfulgt at kake på terassen. Her er gullene mine i budader som mamma har strikket:) Tusen takk mamma, jeg setter såååå stor pris på bunadene:) Jeg hadde også på meg bunad for førstre gang siden jeg var barn. Det ser ut som jeg er så heldig å skal få overta bestemor sin bunad som hun har laget i sin tid. Syns Vest-Agder bunaden er nydelig og så skiller man seg litt ut blandt alle nordlandsbunadene her oppe:)

Feiringen fikk en litt kjedelig slutt, Jonas fikk feber, han har fått ørebetennelse på begge ørene, stakkar:(


Uken før 17.mai tok vi fatt på rekkverket på verandaen.
Slik så rekkverket ut FØR:


Rekkverket var så dårlig og MÅTTE byttes. Plankene var løse og hele gelenderet riklete og skjevt. Jonas brukte dytte litt i plankene slik at de løsnes for så å stikke hodet ut å se.

ETTER:

Der stigen står skal vi ha trapp. Trappen gikk tidligere ned på kortsiden av verandaen, men vi syns det ble så trangt opp mot gangstien så dermed ble denne revet:)
Nå er det bare handlist og pynteklosser igjen så er rekkverket ferdig. Snart setter vi vel igang med å kle igjen under verandaen.

Litt is må til i solvarmen:)

Av de gamle terassebordene som var i trappen har jeg laget meg en benk. Jeg er kjempefornøyd, spessielt siden jeg har gjort alt sjøl:)

Ønsker alle en fin kveld:)

mandag 10. mai 2010

Forandring fryder...I går fikk jeg lyst til å flytte litt på et par av møblene i stuen. Jeg har lenge følt at skapet vi fikk av bestmoren til mannen har blitt litt gjemt bort, eller ihvertfall ikke like synlig som jeg kunne ønske at det var. Skapet og skjenken måtte derfor bytte plass.


Dette førte også til at noe av pynten fikk ny plass.
Bytter dere mye rundt på pyntet, eller står det meste på sin faste plass?


I dag har vi også hatt en innedag. Jonas har enda litt feber så selv om solen skinner ute har vi måtte kose oss inne. Når gullungene har lagt seg til kvelden skal jeg ihvertfall ut og få med meg litt av kveldssola:)


Speilet over skjenken har jeg ikke fått flyttet enda så det henger litt skjevt.Jeg har plantet sitronmelisse, gressløk, og persille i hermetikkbokster. Syns det var riktig så dekorativt, skulle egentlig hatt blonde rundt, men er fri, så enn så lange får det holde med hampsnor.


Ønsker alle en fin ellermiddag!

søndag 9. mai 2010

Ny tallerkenhylle :)

ENDELIG har jeg fårr en tallerkenhylle i hus. Jeg har leeenge sett etter en, men har liksom ikke funnet helt den jeg vil ha.


Jeg var innom kremerhuset tidligere i uken og da fant jeg denne hyllen. Den ble egentlig kjøpt for å ha bøker i på rommet til lille prinsessa, men fant ikke helt riktig plass.
I vente på den perfekte hyllen til å ha i stuen får denne pynte opp:)

***

Det blir liten tid til blogging for tiden. Dagene går i ett, med hagestell og bytting av rekkverk på verandaen. Når bare temperaturene blir bedre skal jeg også sette igang med å male huset. Gleder meg til å få fort den gule fargen på huset:)

I hagen har vi for øyeblikket ingen blomster eller busker. De som var der når vi overtok huset var så puskete og lite velstelt så de har vi fjernet. Hvilke planter og hvor de forskjellige skal stå vet jeg ikke enda men det som er sikkert er at det blir nok en del roser og andre fine busker med blomster på:)

***
Helt til slutt lurer jeg på om noen vet hva som feiler hortensian min, hvis det feiler den noe da?
Den var lyserosa og kjempe fin før men nå har blomstene blitt grønne:( Har jeg vannet den for lite, eller for mye kanskje?


Ønsker alle en super søndag! Her er været nydelig i dag men vi har to febersyke unger så vi får nyte solen som skinner inn vinduene i stede.

lørdag 1. mai 2010

Hjemme igjen etter en liten husmorsferie:)

På onsdag kom jeg hjemme etter å ha vært 6 dager i Mandal og omeng på besøk hos familie. Jeg fikk treft besteforeldre, tanter, onkler og søskenbare. De fleste hadde jeg ikke sett på 4 år så det var kjempe koselig treffe alle igjen:) ♥

Det var fantastisk deilig å kommer hjem til mann og barn. Jeg hadde savnet de masse, kanskje spessielt gullungene mine som jeg ikke har vært borte fra før. (Det var en tårevåt avskjed når jeg dro..hihi)

Med meg hjem fra betsemor og bestefar fikk jeg noen gamle skatter ♥
TUSEN TAKK atter en gang=)
Her er noen av dem:

(en gammel sigareske)

(En stampe med lekkre utskjøringer)

(en over hunder år gammel juletrekule. Spørs om jeg tør henge denne på treet? Jeg fikk også et spir til å ha i toppen av treet, men den får dere ikke se før til jul;) )

De andre skattene får dere nok se etterhvert:)

***

Det er blitt tredisjon å ta bilder av hagen til bestemor og bestefar når vi er der nede, så dette måtte selvfølgelig gjøres denne gangen også.


Selv om mange av plantene i hagen ikke har fått blader og blomster enda, syns jeg hagen er nydelig.

Betsemor og bestefar har virkelig grønne fingre og koser seg med hagestellet. Jeg ville gjerne hatt en slik hage, men trur jeg måtte leid gartner for å passe på den;) hihi


Da jef var 3 år flyttet vi nordover, men når vi lander på Kjevik eller kjører gjennom sørlandsporten føler jeg med hjemme på en måte. Jeg vet ikke helt hva det er som gjør det. Selvfølgelig har det noe å si at hele familien på mamma side bor der nede, men føler at det er noe mer som spiller inn. Klima, skjærgården, sørlandshusene, de nydelige hagene....kanskje det er alt dette jeg liker;)

Ønsker alle en fin lørdagskveld!